4 съвета за бърз кредит без лице за контакт

Начало   »  4 съвета за бърз кредит без лице за контакт

Бърз кредит без лице за контакт – ползвал ли си такъв? Понякога ни се случва да имаме нужда от допълнителни парични средства. Когато в живота ни настъпят непредвидени обстоятелства или искаме да изпълним наша моментна цел – вземаме заеми. Много хора вземат кредити от банки и компании за бързи кредити, а други искат пари на заем от свои познати. Да вземеш пари на заем може да е правилно решение, но внимавай да не се случва често. Колкото повече кредити имаш, толкова по-трудно ще ги управляваш. Ако си натрупал няколко кредита към различни кредитни фирми можеш да попиташ за услугата рефинансиране на заем. Когато обединиш задълженията си, животът ти ще стане по-лесен. Можеш дори да получиш по-изгодни условия и заемът в крайна сметка да ти излезе по-изгоден.

За какво вземат пари на заем българите?

Голяма част от хората в страната ни имат някакъв вид кредит или дължат пари на някого. Някои потребители имат ипотечен кредит, а други ползват потребителски заем от банкова или небанкова компания. Бизнесът в България също често прибягва до услугите на кредитните компании. Българите използват взетите средства с различна цел. Някои си купуват превозно средство, други нова черна и бяла техника, трети правят ремонти, а има дори потребители, които покриват битовите си сметки и разходите си за храна с пари на заем. Покриването на медицински разходи също е честа причина за търсене на допълнителни средства.

Най-предпочитан е бърз кредит без лице за контакт

На българския финансов пазар има множество фирми за бързи кредити. Потребителите обаче избират най-често финансовите продукти бърз кредит без лице за контакт или кредит с лошо цкр. Ако и ти търсиш такъв тип заем те съветваме да се насочиш към подходящ кредитор и да обмислиш добре ситуацията.

Заемите от близки хора са рискови

Да вземеш средства от близки и приятели се счита за изгодно. Те рядко искат да им върнеш по-голяма сума от тази, която си взел. Също така не трябва да представяш различни видове документи и да губиш време в кандидатстване. Въпреки това, заемите от познати крият и своите рискове. Често се случва да възникнат конфликти или напрежение точно заради пари взети на заем. Ако не върнеш заетата сума навреме може да възникнат вербални конфликти или дори физическа саморазправа. За да избегнеш скандали и неприятни моменти с познатите  си, по-добре не им искай пари на заем. Друг недостатък на заемите от близки хора е фактът, че понякога са ни нужни големи суми, а рядко имаме роднини или приятели готови да ни ги заемат. Все по-голяма част от хората отказват да дават пари на заем поради това, че често ставаме свидетели на лица, които вземат пари на заем, без да ги връщат.

мъж държи пред лицето си лист с усмивка. Бърз кредит без лице за контакт

Заемите от непознати частни лица и лихвари също са рискови

  1. Когато не успеят да намерят нужното финансиране от банка, част от хората са готови на всичко, за да намерят средства. По тази причина някои потребители търсят лихвари. За да не си навличаш проблеми, не вземай пари на заем от непознати частни лица или кредитори, които не са регистрирани като оторизирани кредитни организации. Избягвай лихвари, частни лица, предлагащи услугите си в интернет, както и заложни къщи. Тези лица могат да рекламират своите услуги като кредит от частно лице, за да създадат доверие в теб. Потребителите понякога биват заблудени, че заемите от лихвари са много изгодни. Това е така, понеже тези хора ни предоставят лъжлива информация, за да ни подмамят.
  2. Можеш да се сблъскаш със съмнително кредитиране под различни форми. Важното е да си внимателен. При такъв вид кредит нямаш възможността да подпишеш договор или да провериш конкретното дружество (защото такова не съществува). Това означава, че съществува реална опасност да си имаш неприятности със съответните лихвари.

Инфографика за възможности за бърз кредит без лице за контакт

Фирмите за бързи кредити са добра алтернатива на лихварите. Много от тях отпускат кредити с лошо ЦКР или пък с недоказуеми доходи. При тях подписваш договор, в който са описани всички условия и параметри по кредитния продукт. Все пак те съветваме да четеш условията по договора си и да питаш какви са таксите предварително.

Какви видове кредити има?

В днешни дни в България се предлагат различни кредитни продукти. Такива са: ипотечни и жилищни кредити, потребителски кредити, кредитни карти, стокови заеми и лизинги, овърдрафти. Основно банките и компаниите за бързи кредити предлагат кредити на физически лица. За да избереш точният продукт за теб си направи проучване. Разгледай различните оферти добре. Разбери кои финансови институции имат условия, които те устройват. Също така е важно да си наясно дали отговаряш на изискванията на тези кредитни фирми. Имат ли изискване за солидарен длъжник или банкова гаранция, одобряват ли клиенти, които не работят от шест месеца на трудов договор, кредитират ли хора с лоша кредитна история? Всички тези подробности са важни. Когато не си наясно с нещо, най-добре попитай кредитния си консултант.

Друго изискване е това за лице за контакт

Някои кредитни компании изискват едно или няколко лица за контакт на кредитоискателите. Лице за контакт е човек, с който кредитната фирма ще се свърже, за да го попита за повече информация относно потребителя подал искане за заем. Обикновено служител от кредитната компания пита лицето за контакт дали познава клиента, дали знае къде работи, дали е човек на когото може да се има доверие. Лицето за контакт не е нужно да идва до офис на кредитора, както и да подписва документи.

Каква е разликата между лице за контакт и солидарен длъжник?

Инфографика за разлика между бърз кредит без лице за контакт и гарант

Солидарен длъжник/гарант/поръчител това е човек, който ще поеме задължението ти, ако спреш да го изплащаш. Гарантът също като теб преминава през редица проверки. За кредитната фирма е важно каква е неговата кредитоспособност, каква е възрастта му, както и какво е кредитното му досие. Ако този човек отговаря на изискванията на фирмата кредитор, той може да ти стане поръчител. Този човек трябва да подпише дадени документи и даде съгласие, че ако ти спреш да плащаш задължението си – той ще започне да го изплаща. Все по-трудно е да намерим някой готов да поеме такъв голям риск за нас. Най-често поръчители могат да ни станат нашите съпрузи или родители. За разлика от гаранта лицето за контакт не поема финансов риск.

Таблица 1. Разлики между лице за контакт и солидарен длъжник.
Лице за контакт Солидарен длъжник
Не носи отговорност по кредита Носи равна отговорност по кредита
Не оказва влияние на одобрението Може да окаже влияние на одобрението

Защо някои потребители търсят бърз кредит без лице за контакт?

Вече знаем, че лицето за контакт не поема финансова отговорност. Някой потребители обаче не искат близките им да знаят, че вземат заеми или пък не искат да притесняват хората около себе си. За това те търсят бърз кредит без лице за контакт.

Когато те сполетят неприятни проблеми – бързаш да ги решиш. Увери се, обаче, че първо си наясно с условията на фирмата кредитор. Разучи какво се изисква, както и каква е точната сума, която ще заплатиш накрая. Много потребители бързат да подпишат договора без дори да са го прочели. Не прави тази грешка. Увери се, че всичко е точно и ясно, както и че срока на заема те устройва.

Кога е най-доброто време да вземеш бърз кредит без лице за контакт?

Вземай заеми, които са добре обмислени. Ако са ти нужни бързи пари също отдели поне малко време да проучиш кои оферти ще са ти изгодни. Ако искаш да вземеш заем за дългосрочна цел можеш да следиш кога лихвите са най-изгодни. Във време на инфлация финансовите експерти съветват да избягваме скъпите кредити. Подобри финансовата си култура и прави по-добри финансови избори. Колкото повече знаеш за парите, толкова по-добре ще можеш да се разпореждаш с тях.

Бъди коректен в изплащането на бърз кредит без лице за контакт

Ако погасяваш вноските си навреме, в бъдеще ще получаваш все по-изгодни условия от кредитните фирми. Много банки и небанкови институции имат програми за лоялност. Ако вече си взимал кредит от дадена компания, попитай какви условия могат да ти предложат към настоящия момент. Пази добра кредитна история и се възползвай изгодни кредити. Ако си с лошо кредитно досие ще ти се наложи да търсиш кредит с лошо цкр. Тези заеми могат да не са особено изгодни. Друго предимство на коректното изплащане е, че няма да ти се натрупат наказателни лихви.

Бърз кредит без лице за контакт – изгоден ли е?

За бързите заеми винаги е съществувало мнение, че са много скъп финансов продукт. Това се дължи на по-големите лихви, които фирмите за бързи кредити налагат. По тази причина много потребители избягват да използват такъв вид заеми. Оскъпяването при този вид продукт реално се дължи на увеличения риск, с който работят този тип финансови институции. При банките условията за отпускане на кредит са в пъти по-строги, за да се гарантира, че клиентите ще са по-коректни в погасяването на заемите си.

Днес ще ти представим няколко ситуации, в които така наречените бързи кредити могат да бъдат евтини и изгодни:

Когато вземаш бърз кредит до заплата

Фирмите за бързи заеми предлагат няколко вида кредити: бързи кредити на вноски, кредити срещу обезпечение с недвижим имот, кредит до заплата. Заем до заплата представлява заем за малка сума обикновено до 1500 лева с кратък срок на погасяване, в повечето случаи до 90 дни. Той е подходящ за хора, които очакват приходи в скоро време и имат спешна нужда от малка сума. Вземането на този заем е лесно и бързо, а много от фирмите на пазара предлагат безлихвен първи кредит за новите си клиенти. Тази оферта важи, ако задължението се погаси в посочения срок, в противен случай по него започват да текат лихви. Потребителите, които търсят онлайн кредит веднага също могат да се възползват от заем до заплата.

Когато си лоялен клиент

Много от кредитните компании предлагат промоционални условия на лоялните си клиенти. Ако си вземал кредити от дадена фирма и си погасявал вноските си навреме, вероятно ще ти предложат по-добри условия по следващ кредит. Такива изгодни условия могат да бъдат: по-малка лихва, възможност да усвоиш по-голяма сума или пък предварително одобрение, което ще съкрати процеса по вземането на кредита.

Предсрочно погасяване

Всяка фирма за бързи кредити предлага предсрочно погасяване. Ако искаш да погасиш оставащата част по кредита, като платиш само главницата (сумата на оставащия заем без начислена по нея лихва) винаги можеш да го направиш. Свържи се с кредитния си консултант и обсъди как може да се случи това. Когато търсиш сигурен бърз кредит е важно да вземеш предвид кои от компаниите предлагат предсрочно погасяване без допълнителни такси.

Рефинансиране или обединяване на кредити

Ако потребителят е коректен той има възможност да обедини кредитите си, за да намали месечните вноски, или пък да погаси предсрочно един кредит, за да изтегли друг, който е с по-добри условия. Този вариант в някои случаи може да не е по-евтин, но почти винаги е по-изгоден за клиентите. Основната цел на обединяването на заемите е да се освободиш от плащането на няколко различни вноски едновременно. Ако използваш този метод, ще плащаш само една вноска вместо няколко. Благодарение на това ще избегнеш объркването да трябва да помниш кога коя вноска трябва да погасяваш. Друго предимство на обединяването на задълженията е, че има шанс новият кредит да е с по-изгодни условия от стария и така крайната сума, която плащаш да бъде значително намалена.

Вземане на кредит срещу обезпечение – какво представлява?

Все повече от небанковите компании вече предлагат и кредит срещу обезпечение, най-често това обезпечение е недвижим имот. Ако притежаваш собствен имот и се нуждаеш от по-голяма сума, можеш да попиташ кредитната фирма дали предлага такъв вид заем. Лихвите при този кредит обикновено са по-ниски от тези при бърз кредит без лице за контакт.

Ако се решиш да кандидатстваш в институция за бързи заеми, не забравяй да се информираш подробно за всички условия. Чети мнения в интернет, задавай въпроси на кредитния си консултант, ползвай сайтове за сравнение на финансови услуги и най-важното чети договора си внимателно. Да, в някои случаи бързите кредити са скъп финансов продукт, но ако ги използваш разумно могат да се окажат наистина изгодно решение.

Пази се от измами, когато кандидатстваш за онлайн бърз кредит без лице за контакт

При бързите кредити в офис, за да кандидатстваш, трябва да посетиш физически офис на кредитора. При кандидатстването за онлайн кредит веднага посещаваш уеб портал, сайт на кредитора или сваляш специално приложение на компанията на мобилно устройство. Нужно е да въведеш данните си в посочените за целта полета. Важно е да имаш и валиден имейл адрес, за да се възползваш от този тип кредитен продукт. Всички документи, които трябва да ти бъдат предоставени се изпращат по имейл и затова той е задължителен. След като си подал заявка за кандидатстване, служител на компанията ще се свърже с теб, за да ти съобщи дали си одобрен или не.

На какво да обърнеш внимание

  • Пази се от измами в интернет
  • Внимавай да не споделяш своите лични данни и пароли с познати и непознати лица
  • Не ползвай обществени мрежи и чужди устройства, за да кандидатстваш за бързи заеми онлайн
  • Не отговаряй на съмнителни имейли от непознати кредитори и не давай лични данни или финансова информация на други лица

Процесите по одобрение използват доста сигурни начини за твоята идентификация, но и измамниците стават все по-изобретателни. В този ред на мисли е важно да даваш данните си само на сигурни източници.

Таблица 2. Повече за компаниите.
Съмнителна компания Надеждна компания
Няма уеб сайт Има уеб сайт
Не предоставя пълна информация за кредита Предоставя ясна и пълна информация за кредита

Не забавяй плащането на вноските си. Когато ежедневието е забързано и разходите ни затрупат можем да се подведем и да забавим плащането на вноските си. Това обаче е свързано с начисляване на наказателни лихви и се отразява на кредитната ни история. Избери дата на плащане, която е след датата, на която получаваш заплата и не е твърде отдалечена от нея. В противен случай рискуваш да изхарчиш парите, преди да дойде датата на вноската. В противен случай в бъдеще може да се наложи да търсиш фирми, които предлагат бързи кредити с лошо ЦКР.