6 сигнални лампи за нужда от спешен кредит веднага

Начало   »  6 сигнални лампи за нужда от спешен кредит веднага

Днес пазарът е препълнен с толкова много нови стоки и услуги. Рекламите за тях са буквално навсякъде. Независимо дали си пред смартфона, телевизора или си излязъл на улицата – навсякъде виждаш примамливи оферти. С толкова много изкушения няма как да не искаш да харчиш големи суми. Но да изкарваме пари е далеч по-трудно от това да ги харчим. С високата инфлация в страната и увеличаващите се разходи животът става все по-сложен.

Всеки от нас желае да има добре обзаведен дом, нова кола, качествена техника, модерни дрехи, както и да си осигури вълнуващ живот. Когато обаче доходите ни са ниски започваме да мислим как да запълним бюджета си. Много потребители избират кредитите като метод за справяне с финансовите проблеми. Теглим заеми, за да си закупим собствено жилище или превозно средство, да подменим обзавеждането, да си закупим нова техника, да разрешим спешни здравословни проблеми и поради още куп причини. Но наистина ли да вземеш заем е най-доброто решение или носи повече негативи? Ето кои са най-честите сигнални лампи, които ни водят до нуждата от спешен кредит веднага.

Шестте най-чести грешки, които водят до нуждата от спешен кредит веднага

Харчиш за ненужни вещи

Когато си купуваме нещо ново в мозъка ни се отделят хормони, които ни карат да се чувстваме страхотно. Социалните мрежи също усилват желанието ни да притежаваме повече и повече артикули и да водим скъп живот. Рекламите за иновативни продукти, които обещават да променят нашия живот са буквално навсякъде. Така водени от емоциите ние започваме да пазаруваме, без да мислим за финансовата си стабилност. В крайна сметка обаче осъзнаваме, че когато харчим прекалено много пари за импулсивни покупки не ни остават средства, с които да постигнем дългосрочните си цели.

Ето какво можеш да направиш. Мисли преди да си купиш нещо ново. Когато видиш нещо, което ти се струва привлекателно не бързай да си го купуваш. Изчакай емоциите да отлежат и трезво прецени дали наистина имаш нужда от точно тази вещ. Друго, което можеш да направиш е да не харчиш за вещи, само защото са намалени. Опитай да планираш своите цели и да отделяш пари първо за тях, така няма да изпадаш в ситуации, в които имаш нужда от спешен кредит веднага, понеже си похарчил заплатата си за ненужни покупки.

жена държи светеще крушка и обмисля да вземе спешен кредит веднага

Инвестираш без да проучиш пазара

Инвестициите стават все по-разпространен начин да добавим допълнителни пари към бюджета си или дори да опитаме да увеличим многократно активите си, или казано по-просто да опитаме да забогатеем. Повечето хора днес най-често инвестират в акции, злато и криптовалута. Финансовият пазар обаче е доста динамичен. Много от индустриите бяха сериозно засегнати заради пандемията и последващата финансова криза, други пък просперираха. Множество тенденции влияят постоянно на пазара, така че е добре да проучиш къде и кога да инвестираш. Най-популярното правило е да се купува, когато цената на акциите е ниска, и да се продава, когато е висока. Преди да инвестираш, проучи добре текущото състояние на пазара и съобрази своето финансово състояние. Много потребители инвестират неразумно и губят парите си. Изпаднали в такава ситуация те теглят спешен кредит веднага, за да запълнят липсите в бюджета си.

Вземаш кредити, когато цената е висока

Кредитите станаха нормална част от живота на българите. Вече по-голямата част от хората в страната ни има задължения към финансовите институции. Много от потребителите с високи доходи също вземат заеми. Има различни видове кредитни продукти. Банковите и бързите потребителски кредити са може би най-разспространени. Ипотечните заеми също са доста използвани от хората в страната ни. Ако си в трудна ситуация и имаш нужда от спешен кредит веднага вероятно не можеш да чакаш и да търсиш най-изгодния кредитен продукт. В случай, че искаш да вземеш кредит, за да изпълниш по-дългосрочна цел, следи какви са финансовите тенденции. Чети новините и надеждните финансови издания, за да имаш най-точна информация. Да вземеш заем, когато лихвите са високи може да ти бъде доста неизгодно. Когато търсиш сигурен бърз кредит проучи добре условията на различните кредитори.

Хазарт

В момента хазартните игри са в своя бум. Спортните залози, казината и лотарийните билети са често странично занимание на потребителите в България. Но може ли да се изкарват пари по този начин? Вярно е, че има случаи на хора забогатели по този начин. Истината е, че бързо спечелените пари могат да бъдат изгубени също толкова мигновено. Повечето хора забогатели чрез тото или хазартни игри губят спечелените пари в рамките на година или дори месеци от спечелването им. Ако ти се случи да спечелиш голяма сума по този начин не мисли, че късметът ще те споходи отново.

По-добре инвестирай средствата си в недвижим имот, собствен бизнес или придобиване на образование и нови умения. Хазартът може да бъде наистина пристрастяващ, което да ти донесе още повече проблеми. Трябва да знаеш, че шансът да загубиш винаги е по-голям от този да печелиш. Ако изгубиш своите пари или тези на твои близки на хазарт, може да изпиташ нужда да изтеглиш спешен кредит веднага.

Не мислиш за бъдещето

Когато сме млади искаме да живеем за момента и обикновено не се замисляме за бъдещето. То обаче идва по-бързо, отколкото сме си мислили. Замисли се дали да не инвестираш в пенсионен фонд. Пенсионерите в страната ни получават ниски пенсии и често вземат пари на заем, за да оцелеят. Не е ясно какво ще е бъдещето в България, но е добре да се застраховаме. Разумно е да започнеш да заделяш малки суми пари. Друго, което можеш да си направиш е да се застраховаш. Повечето българи застраховат жилището или автомобила си, но не и себе си. Здравословните проблеми обаче често идват неочаквано, затова е хубаво да имаш здравна застраховка или застраховка живот. Застраховката живот може да гарантира добро бъдеще на близките ти в случай на тежка житейска ситуация.

Здравната застраховка пък може и да се ползва от жени, които планират бременност. Така при раждането на дете, застрахователната компания отпуска сума, която често надвишава внасяната от потребителката. Когато не си помислил за бъдещето и нямаш спестени пари или застраховка има реален шанс да имаш нужда от спешен заем, в случай на поява на неочаквани проблеми.

Харчиш за необмислени ваканции

На всеки му харесва да пътува. Особено, когато всички твои приятели и познати споделят снимки от интересни пътувания и прекарват лятото си по вълнуващ начин. Нормално е и на теб може да ти се иска да отидеш на ваканция. Нужно е обаче да прецениш добре дали бюджетът ти ще издържи на един такъв разход. Много потребители вземат бързи кредити или заеми от познати, за да отидат на почивка. Има обаче голям шанс да изхарчиш повече от планираните пари и след това да имаш проблеми с връщането на заема си. Ако решиш, че все пак ще отидеш на желаната почивка, планирай всичко добре и намери най-изгодните предложения. Посети сайтове за сравнение на цените и виж къде се предлагат изгодни хотелски стаи и евтини билети. Не вземай импулсивни решения, понеже това може да ти струва скъпо.

Инфографика със съвети търсене на спешен кредит веднага

От къде да намериш спешен кредит веднага?

Когато са ни нужни бързи пари, обикновено се обръщаме към фирми за бързи кредити. При заемите от банка процедурата е по-бавна и по-сложна, а и изискванията са високи. Небанковите компании от своя страна кредитират по-широк диапазон от хора. Някои от тях отпускат кредит с лошо ЦКР или с недоказуеми доходи. Разгледай сайтовете на различните компании, за да добиеш ясна представа какви са техните условия, промоции и изисквания. Разбери и какви са лихвите и допълнителните такси и комисионни по заема. Колкото и да бързаш не вземай необмислени решения. Потърси мнения в онлайн пространството или разпитай близки, които са ползвали този тип услуга. Можеш да използваш дори наскоро нашумелите сайтове за сравнение на кредити. В тях ще видиш различни кредитори, предлаганите от тях суми и част от условията им.

Вземи спешен кредит веднага онлайн

Онлайн кредитите станаха изключително популярни през последните години. Когато ти е нужен спешен кредит веднага един онлайн заем би могъл да ти свърши чудесна работа, като ти спести време и усилия. Ето кои са основните предимства на този кредитен продукт.

  • Голям избор от кредитори. Онлайн заемите ти дават възможности за избор сред множество компании, предлагащи кредити. При тях информацията е достъпна и удобна за осмисляне, защото всичко се случва в онлайн пространството. Можеш да използваш и услугите на сайтове за сравнение на земи, което ти позволява да сравниш много фирми за кратко време.
  • Лесно кандидатстване. Не се налага да ходиш до физически офис. Вече няма необходимост да мислиш как да излезеш от работа за няколко часа, на кого да оставиш децата и къде да паркираш. Също така не е нужно да общуваш със служител на компанията лично. Комуникацията се случва по телефон и имейл. Не е нужно да разпечатваш куп документи, понеже всичко се изпраща на посочения от теб имейл адрес. Преминаване през процеса ще изисква от теб малко повече внимание към подробностите и верни предоставени данни. Вероятно ще е нужно да направиш снимка на личната си карта, както и да си направиш моментно селфи. Много от кредитните компании имат специално разработени приложения за кандидатстване.
  • Бързина. Това е вероятно най-голямото предимство на онлайн кредитите. Времето от началото на кандидатстването ти за заем до неговото усвояване може да бъде в рамките на няколко минути. Целият процес е максимално улеснен и интуитивен. Въпреки бързината на този процес се старай да се запознаеш с всички важни детайли.
Таблица 1. За онлайн кредитите
Основни предимства на онлайн кредитите
Избор от кредитори Лесно кандидатстване Бързина

Чети предоставените документи

Какъвто и кредит да вземеш винаги чети договора си внимателно. Колкото и да вярваш на кредитната компания не пропускай да прочетеш всички предоставени документи. Там са описани всички условия, такси и възможни неустойки. Много потребители подписват без да са прочели добре условията по заема и след това разбират, че е нужно да платят повече отколкото са си мислили. Запознай се добре и с погасителния план. При наличие на въпроси не се притеснявай да говориш със служител на фирмата.

Инфографика със съвети при нужда от спешен кредит веднага

Как да избегнеш нуждата от спешен кредит веднага?

В днешно време да имаш финансова стабилност е едно от най-важните неща за добър живот. Много хора казват, че парите не са най-важното, но нека си признаем, че да имаш достатъчно средства не е никак маловажно. Когато теглиш заеми е нужно да върнеш повече отколкото си взел. Ако имаш няколко заема можеш дори да попаднеш в дългова спирала, от която трудно се излиза. За да избегнеш тегленето на спешен кредит можеш да следваш няколко принципа. Ето няколко идеи които могат да ти помогнат.

  • Намали разходите си. Когато си в сложно финансово положение е нужно да харчиш възможно най-малко пари. Опитай да купуваш по-евтини стоки и услуги. Например вместо да пазаруваш в моловете, можеш да проучиш какво се предлага в сайтовете за обяви или пък в магазините за дрехи и артикули втора употреба. Купувай по-малко храни и напитки закупени от вън и си носи храна приготвена вкъщи. Ползвай различните намаления в магазините и не купувай продукти, които не са ти наистина нужни в момента. Друго, което можеш да направиш е да си съставиш личен месечен бюджет. Вече има толкова много мобилни приложения, които могат да ти помогнат да управляваш средствата си по възможно най-разумен начин.
  • Намери допълнителни финанси. Никой от нас не иска да работи допълнително. В повечето случаи сме заети с работа и лични дела и не искаме да поемаме повече задължения, защото сме достатъчно изтощени. Когато обаче сме в трудно финансово положение е добре да намерим допълнителни средства, за да не ни се налага да вземаме пари на заем. Пробвай да поискаш увеличение на възнаграждението си. Ако това не се случи можеш да поискаш да поработиш повече срещу допълнителни пари. Можеш също да предложиш услугите си на близки и познати или пък в интернет пространството. Голяма част от хората заработват допълнителни пари като почистват апартаменти, разхождат домашни любимци или пък помагат в ремонтни дейности. Други пък продават ръчно изработени артикули. Помисли в какво си добър и как можеш да изкараш малко пари. Друга опция е да продадеш старите си вещи или дрехи в сайтовете за обяви.
Таблица 2. Финансова стабилност
Как да подобриш финансовата си стабилност?
Намали разходите си Намери допълнителни финанси

Спешен кредит веднага – да или не?

Един бърз заем наистина може да ти помогне в сложна ситуация. Когато ти е нужен спешен кредит веднага трябва да си внимателен. Един такъв заем може да ти бъде изгоден само, ако пресметнеш всички подробности. Най-важно е да избереш надежден кредитор. Дори да си в трудна ситуация не се доверявай на неоторизирани частни лица и лихвари, понеже това крие множество рискове. Когато си взел заем е важно да го погасиш в срок. Навременното погасяване води до множество ползи за теб.