С какво се характеризира един сигурен бърз кредит?

Начало   »  С какво се характеризира един сигурен бърз кредит?

Живеем във времена, в които думата сигурно започва да губи смисъла си с всеки изминал ден. Все по-често се случва да ставаме свидетели на това как в днешния ден нещо, което до вчера сме мислили за сигурно – вече не е такова. Било то свързано с чисто човешките взаимоотношения между нас, било то в микро, макроикономически или пък природен аспект, или когато става дума за сигурен бърз кредит.

В цялата тази ситуация въпросите свързани с кредитирането стават все по-деликатни и изискват повече информираност и внимание. С развитието на тази услуга през последните десетина години, все по-често си задаваме въпроси от рода на има ли сигурен бърз кредит и с какво се характеризира той. Как да го открием сред множеството предложения, които достигат до нас. На тези и още въпроси по темата ще се постараем да отговорим в текущата статия.

Има ли сигурен бърз кредит?

Преди да разгледаме това дали има сигурен бърз кредит ще трябва да внесем малко повече яснота около същността на бързите кредити като цяло. Те са продукт, който се развива със сериозни темпове през последните години. Става все по-популярен и най-вероятно често ти се случва да попадаш на различни рекламни материали, информация в интернет, обратна връзка от близки или познати, използващи такъв тип услуга.

Развитието на технологиите и забързаният начин на живот, съпроводени с повишеното потребление през последните петнадесет-двадесет години създадоха сериозна предпоставка за развитието на бързото кредитиране. Необходимостта от ускорен процес по кандидатстване и усвояване, който да предлага сигурно решение за кратък срок от възникването на нуждата, позиционира на пазара редица фирми за бързи кредити.

Тези компании могат да ти предложат различни възможности за кандидатстване. В случай, че имаш спешна нужда от финансиране можеш да откриеш фирма, която да ти предложи сигурен бърз кредит. За съжаление бранша има все още негативен имидж. През последното десетилетие сериозните законови регулации и силната конкуренция изтласкват от пазара нелоялните кредитори.

Как да се спрем на компания предлагаща сигурност в кредитирането?

Често пъти, когато имаме по-голям избор решението на коя възможност да се спрем става все по-трудно. Най-вероятно и ти си изпадал в подобна ситуация. Когато става въпрос за избор на небанкова финансова компания, ако си ползвал услуга на такава, си си задавал въпроса как да се спреш на фирма предлагаща сигурен бърз кредит. Има няколко основни правила, които трябва да спазваш, за да си сигурен, че взимаш правилното решение:

Имидж

 1. Разпознаваема ли е фирмата. Едно от важните неща, гарантиращи значителна сигурност, когато искаш най-добрия бърз кредит е това дали компанията е позната на пазара. Разгледай онлайн пространството, потърси мнения, проучи какво е присъствието на фирмата. Съмнителни кредитори, които нямат уебсайт или пък информацията на уебсайтът им е оскъдна трябва да са сигнална лампа, че е възможно да поемаш риск.
 2. От колко време компанията е на пазара? Дългото присъствие на пазара е фактор, който дава сигурност. Поинтересувай се от това колко опит има компанията в сферата на кредитирането. Освен регистрацията на фирмата е важно и дали е извършвала тази дейност през цялото време или го прави от скоро. Нужна е резервираност, ако компанията е стартирала дейност от скоро. Обикновено, в такъв случай, тя няма нужния опит и е възможно да съществуват все още пропуски от гледна точка на сигурността при кандидатстването за кредита.

Обхват

 1. Част ли е от международна група? Показател за стабилност и сигурност е и това дали компанията извършва дейност само на територията на България. Дали има представителства и в други страни, и кои са те. Опитът в една международна група е незаменим и той няма как да е натрупан от компания, която кредитира само на родния пазар.
 2. Какво е националното покритие? Друго полезно нещо, което дава допълнителна сигурност при избора ти е дали фирмата развива дейността си на територията на цялата страна или е позиционирана само в твоя град. Този фактор също говори достатъчно за надеждността и това колко сигурен бърз кредит може да предложи компанията.
 3. Има ли мрежа от офиси? Националното покритие води след себе си и клонова мрежа. Това е много важно, особено ако фирмата не е онлайн ориентирана. Винаги е полезно да можеш да се срещнеш със служител на компанията, да се консултираш индивидуално лице в лице с него, да зададеш всички важни за теб въпроси.
Таблица 1. За компанията
Разпознаваемост Време на пазара Международна Национално покритие Мрежа от офиси
Степен на важност Висока Висока Средно Средно Средно

С какво се характеризира един сигурен бърз кредит?

Най-отличителните характеристики на един сигурен бърз кредит могат да бъдат сведени до няколко показателя:

 • Компанията кредитор. Както вече споменахме това на какъв кредитор ще се спреш е от значение. Това ще окаже значително влияние върху сигурността, която може да очакваш в бъдеще. Съмнителните и непознати компании не трябва да попадат въобще в списъка ти за избор.
 • Качественото консултиране. Пряката зависимост между качеството при консултиране и избраната от теб компания е на лице. Няма как да очакваш сигурност, там където кредитния консултант не е насреща. Без значение дали става въпрос за продуктите на компанията или по следпродажбеното обслужване.
 • Следпродажбено обслужване. Важен елемент от взаимоотношенията ти с избрания кредитор е и това как той се грижи за теб след като си усвоил кредита. За да бъде един бърз кредит сигурен, както за теб, така и за кредитора трябва да имаш кредитен консултант, към когото да се обърнеш при последващи въпроси. От друга страна консултантът трябва да бъде проактивен, да се грижи за това да обслужваш качествено и навреме задълженията си.

Като заключение на характеристиките посочени по-горе можем да добавим, че и от голямо значение колко сигурен бърз кредит ще получиш зависи и от теб самия. Не трябва да допускаш да правиш неинформиран избор. Задължително проучвай компанията кредитор, запознай се с всички детайли по кредита – има ли допълнителни такси, те задължителни ли са, ако не при какви условия влизат в сила и т.н. Всичко, което те интересува, трябва да си го обсъдил с кредитния си консултант. След като си изпълнил поне тези препоръки може да си спокоен. Изключително важно за сигурното обслужване е да не вземаш сума на заем, която не е по възможностите ти.

Видове сигурен бърз кредит

Видовете бързи кредити се делят основно по два основни показателя. В зависимост от това в какъв срок се връщат и в зависимост от това как биват отпускани. Тук степента на сигурност зависи основно от това какви са твоите възможности. Важно е как планираш да обслужваш задължението в избрания план – краткосрочен или дългосрочен.

В зависимост от срока на връщане бързите кредити биват:

 • Бързи кредити до заплата. Тези продукти станаха много популярни в последното десетилетие. Характеризират се с по-малки отпускани суми – обикновено до около 500 лева. Изплащането на един кредит до заплата, както говори и името му обикновено е „до следващата заплата“. Може да бъде и в рамките на до 30-45 дни от усвояването му. В случай, че имаш нужда от задоволяване на някаква малка потребност тези решения са удобни и предпочитани от все повече потребители. Според компанията и нейната политика са възможни и преференции. Ако си лоялен клиент да ти бъде отпускана и по-голяма сума, като максимумът е не повече от 1000 лева. Връщането на кредита до заплата става с еднократна вноска. Според кредитора тя може да се отлага за допълнителни дни срещу заплащане.
 • Бързи кредити на вноски. Този тип кредити са сходни на банковите потребителски кредити. Тук лимитите на сумите варират в по-високи граници. Ако си с добра кредитна история би могъл да получиш суми от порядъка на 5000 лева или повече. Изплащането може да бъде чрез седмични, двуседмични или месечни вноски, като за целта предварително се съставя погасителен план. За да бъдеш сигурен в това колко ще трябва да върнеш най-лесният вариант е да си сумираш стойността на всички вноски. Така ще си наясно от самото начало с това дали можеш да се справиш или не. В случай, че вноската ти е висока и би те затруднила с времето, можеш да пробваш други комбинации. Така ще си уверен във възможностите си при погасяването на кредита.

В зависимост от начина на отпускане бързите кредити се делят на:

 • Онлайн. Онлайн процесът ти предоставя възможността да кандидатстваш и усвоиш сумата до минути след одобрение. При този процес трябва да имаш на разположение добра интернет връзка и мобилно устройство. При повечето кредитори, които предлагат тази възможност не се налага да комуникираш със служител. Всички данни си подаваш сам, като ако се налага включване на служител в процеса, то е минимално. Трябва да внимаваш за достоверността и това дали ги предоставяш в правилните полета на уеб формата.
  С развитието на интернет и технологиите този процес вече може да гарантира сигурен бърз кредит. За да е налице това е важно компанията да извършва в процеса онлайн дистанционна идентификация на самоличността ти. Това гарантира значителна сигурност, че някой няма да злоупотреби с личните ти данни.

Инфографика за избор между онлайн или офлайн сигурен бърз кредит

 • Офлайн. Въпреки напредъка на технологиите за момента офлайн кредитирането все още е най-сигурно от гледна точна на злоупотреба с личните ти данни. Посещението в офис на компанията ти дава 100% сигурност, че кандидатстваш към тази компания. От друга страна кредитният консултант има лична среща с теб. Може да свери данните от личната ти карта и да прецени на място. Почти невъзможно е друго лице да се представя за теб и да извърши измама.
  При този процес е възможно да задаваш въпроси в процеса на кандидатстване и да изясниш всичко неясно. Без значение дали не разбираш нещо или искаш да попиташ в допълнение. Обикновено кредитният консултант извършва въвеждането на данните, за което не се изисква усилие и внимание от твоя страна.
Таблица 2. За бързите кредити
Бърз кредит до заплата Бърз кредит на вноски
Кандидатстване основно онлайн Кандидатстване онлайн и офлайн
Сума, която може да се покрие от една заплата По-голяма отпускана сума

Сигурен бърз кредит на един клик разстояние

Предполагаме си си задавал въпроса възможно ли е на един клик разстояние да стои сигурен бърз кредит. Отговорът е категорично ДА.

Подаване на заявка за кредит през уеб форма. Този модел на работа се практикува от всички кредитори. Както споменахме вече една надеждна фирма трябва да има задължително представителен уебсайт. А един такъв сайт със сигурност трябва да ти предоставя възможност да предоставиш сигурно базови данни (телефон и имейл). Тези данни постъпват в системата на кредитора и той предприема последващ контакт с теб. Процесът е характерен за фирми, обслужващи своите клиенти по телефона или през клонова офис мрежа.

дама прави сигурно плащане онлайн

Онлайн кандидатстване. Този процес, разбира се изисква повече от само един клик. Той е обезпечен по отношение на сигурност от страна на компанията кредитор. Тук, както вече споменахме ще трябва да предоставиш значителен набор от лични данни. Важно е преди да започнеш да провериш дали сайтът има така нареченият SSL сертификат. Това е сертификат, който гарантира сигурност срещу прихващане на лични данни. Това може да направиш като погледнеш иконката преди мястото в браузера, където е изписано името на сайта. Ако иконката е на затворено катинарче, значи връзката е сигурна. Така можеш спокойно да предоставяш данните си към кредитора. Те ще отиват към него, според начина, по който той е направил връзката.

Сигурно кредитиране – достъпно ли е за всеки?

В България всеки лицензиран кредитор опуска заеми само на пълнолетни лица. За да бъде един сигурен бърз кредит, както за теб, така и за фирмата, то тя прилага различни правила и политики. С тяхна помощ се намалява рискът от измами. Също така и от влошаване на обслужването по кредита от страна на клиента. Ако компанията отпуска заеми на лица, които не са навършили 18 години, то това е сериозна сигнална лампа.

Редица кредитори не обслужват също така безработни лица или такива с недоказуеми доходи. Това естествено оказва влияние отново, както на фирмената сигурност, така и на предотвратяването от прекомерна задлъжнялост на такива клиенти.

Има фирми, които изискват и определен доказуем доход, под който няма да можеш да кандидатстваш за кредит към тях. В зависимост от политиката това изискване може да се прилага в различна степен. Може да бъде както за определени суми, така и за всички предлагани от компанията.

Сигурен бърз кредит още днес

Сигурни сме, че след запознаване с информацията от тази статия, занапред при необходимост от бърз кредит ще се интересуваш от неговата сигурност. Следвайки основните съвети и обръщайки внимание на детайлите ще можеш спокойно да направиш своя избор. Няма да имаш съмнения или притеснения в бъдеще дали изборът ти е бил правилен. Няма да се притесняваш какво се случва с личните ти данни, кой има достъп до тях и т.н.

Инфографика за характеристики на сигурен бърз кредит

Всяка отговорна компания от небанковия финансов сектор полага значителни усилия да ти предложи кандидатстване за сигурен бърз кредит. Нашата платформа LendUp.bg е собственост на ПРОФИ КРЕДИТ България ЕООД. Компанията е кредитор с над 15 години опит в отпускането на бързи кредити. При нужда от спешен кредит веднага можеш да разчиташ на сигурност и качествено обслужване от наша страна.