Кредит без доказване на доход – разумно решение ли е?

Начало  »  Без категория  »  Кредит без доказване на доход – разумно решение ли е?

Без категория

Парите са основно разменно средство в нашия свят. Нужни са ни да си осигурим базов комфорт, както и да осъществим целите и мечтите си. С пари можем да получим по-добро образование, по-качествени медицински услуги, както и по-улеснен начин на живот. Въпреки, че много хора са на мнение, че парите не носят щастие, всеки се стреми да има повече от тях. За съжаление в днешно време парите често не ни достигат. В този случай част от хората отлагат решението на проблемите си, а друга вземат пари на заем от финансови институции или роднини.

Да вземеш ли пари на заем от роднини?

Роднините ни са едни от най-близките ни хора. В трудни ситуации те винаги са до нас и ни помагат да преодолеем трудностите. Обикновено родителите ни ни помагат и финансово, но до колко това е редно? Ето няколко неща, които е добре да обмислиш преди да вземеш заем от роднини.

  • Каква сума ти трябва? Ако имаш нужда от малка сума, която знаеш, че можеш да върнеш в кратък срок е допустимо да поискаш заем от близък. В случай, че ти трябва голяма сума, най-добре е да вземеш кредит от финансова институция. Вземането на големи заеми от близките ни често е съпътствано с много проблеми и напрежение помежду ни.
  • Имаш ли ясен план за връщането на парите? Ако не работиш и не си наясно дали ще имаш пари в бъдеще, по-добре не искай заеми от роднините си. Опитай сам да си стъпиш на краката и да постигнеш финансова стабилност. Ако целта на заема ти е да заложиш сумата на хазарт, те съветваме да не правиш тази грешка.

Какво още трябва да обмислиш?

Ако си твърдо решен да искаш заем от роднини направи ясен план кога и по какъв начин ще им върнеш дадената сума. Не злоупотребявай и наистина върни взетата сума в първия удобен момент. Също така не се сърди и не прави драми в случай, че роднините ти откажат да ти дадат пари на заем. Това е тяхно право. Споровете за пари са развалили не една и две връзки с близките. Така че ако получиш отказ, просто помисли за друго решение на проблема. Един кредит до заплата също може да е добро решение. Вземането на пари на заем от роднини е възможен вариант, който може да ти помогне при нужда. Въпреки това бъди коректен с всеки от когото вземаш заеми и ги изплащай навреме.

мъж и жена седят на диван

Пари на заем от финансова институция

В днешно време банките и небанковите институции предлагат доста изгодни заеми. Можеш да вземеш ипотечен кредит, жилищен заем, бърз кредит, стоков кредит или пък да ползваш кредитна карта или овърдрафт. Недостатъкът на вземането на кредит от финансова институция е, че е нужно да заплатиш по-голяма сума от тази, която си взел. От друга страна там условията са ясни и съобразени с твоите възможности. Много компании предлагат кредит без доказване на доход, така че дори да не работиш можеш да се сдобиеш с пари на заем. Въпреки това, преди да кандидатстваш за даден финансов продукт се увери, че си наясно с всички подробности касаещи кредитора и кредитния продукт.

Проучи различните фирми за бързи кредити, за да разбереш най-подробна информация.

Не вземай заеми от лихвари

Вземането на заеми от лихвари може да има сериозни последици и не е препоръчителна опция за лица, нуждаещи се от финансова помощ. Една от най-значимите опасности при вземането на пари от лихвари са прекалено високите лихвени проценти и такси. За разлика от кредитите от реномирани финансови институции, лихварите обикновено не информират кредитополучателите за условията на заема, включително лихвения процент и таксите, което може да доведе до плащане значително повече от това, което първоначално са взели назаем. Това може да доведе до цикъл на дългове, от който е трудно да се избяга, причинявайки допълнително финансово напрежение и стрес за теб.

Друга опасност от вземането на заеми от лихвари е, че техните кредитни практики често са незаконни и нерегулирани. Това означава, че кредитополучателите нямат правна защита, ако са подложени на нечестни или злоупотребяващи практики при отпускане на пари на заем. Важно е потребителя да проучи алтернативни възможности, като например търсене на финансови консултации или помощ от оторизирани финансови институции, предлагащи кредит без доказване на доход или кредит с лошо ЦКР.

Най-четени

Виж други публикации от категорията