Онлайн кредит – какво трябва да знаеш?

Начало  »  Актуално в блога  »  Онлайн кредит – какво трябва да знаеш?

Актуално в блога

Най-вероятно си попадал на обяви за онлайн кредит отпускан до минути и се чудиш дали наистина е възможно? Днес ще ти разкажем как можеш да получиш този вид заем бързо и лесно. Също така ще разбереш какви формалности трябва да се изпълнят, за да бъдат парите по сметката ти до няколко минути.

Възможно ли е да получиш онлайн кредит за няколко минути?

Няма категоричен отговор на този въпрос, защото зависи от няколко различни фактора. Има небанкови финансови фирми, които предлагат бързи заеми онлайн и гарантират, че паричният превод ще се осъществи само в рамките на минути. Това е чудесна възможност за хора, които се нуждаят от спешен кредит веднага. Онлайн заемите от небанкови компании се характеризират с много ефективна и бърза система за проверка на самоличността и кредитната история на клиента, относително ниски изисквания за кредитоспособност и минимални формалности относно документацията. Важно нещо, което трябва да се каже е, че с този вид заем не можеш да получиш много високи суми. Кредитите, отпуснати в рамките на минути обикновено са от вида кредит до заплата. Разбира се има и кредити с месечни вноски, с по-дълъг срок на погасяване, които също могат да бъдат отпуснати за кратко време.

Как да вземеш бърз онлайн кредит?

За да имаш възможност да кандидатстваш за онлайн заем, ще ти е необходим компютър или дигитално устройство с достъп до интернет. Когато избереш подходящ тип кредит е необходимо да попълниш онлайн форма за заявка, която е достъпна на сайта на кредитната компания. Нужните стъпки в процеса по кандидатстване за онлайн заем са следните:

  1. Попълване на заявка за заем към избрания кредитор. Това може да се случи в сайта на кредитора или в специално разработено мобилно приложение. От теб ще се изисква да попълниш данни като: имена, имейл адрес, телефон.
  2. Проверка на самоличността ти. Ще се наложи да преминеш дистанционна идентификация, с която да докажеш самоличността си. Вероятно ще е нужно да снимаш личната си карта и да си направиш специално селфи.
  3. Разглеждане на заявлението ти за заем. В случаите с кратко време за получаване на одобрение това преглеждане става автоматично от системата на фирмата кредитор. Проверяват се твоята кредитоспособност, както и кредитното ти досие.
  4. Получаване на одобрение и получаване на определената сума, съгласно избраният метод на изплащане. В случай, че си одобрен за желания онлайн кредит, кредитната компания ще се свърже с теб. След това ще ти съобщи по какъв начин ще получиш сумата.

Какво може да забави процеса на бързо одобрение?

Въпреки факта, че финансовите компании се опитват да сведат до минимум формалностите и да съкратят процесите по кандидатстване, не винаги нещата могат да се случат бързо. Също така някои потребители могат да бъдат отказани. Ако не отговаряш на условията на кредитната компания или си въвел грешни данни ще бъдеш отказан. Времето за отпускане на кредит пък може да бъде удължено, когато служители са отговорни за процеса на проверка, а не всичко става чрез автоматизирана система. Това важи и за извънработно време или почивни и празнични дни и трябва да го имаш предвид. Преди да подадеш заявление до фирмата кредитор е добре да си подготвиш бележка с банковата си сметка. Това ще ти е полезно, в случай че компанията кредитор я изиска.

Мъж кандидатства за онлайн кредит през телефона си

Безлихвен онлайн кредит

Някои кредитни фирми предлагат бързи заеми, които са безлихвени. В повечето случаи тази оферта важи само за нови клиенти. Но означава ли това, че наистина няма да платиш надценка по заема или е някакъв трик?

Онлайн заемите без лихва са от типа кредити до заплата. При такъв кредит не забравяй да спазваш срока на погасяване. Ако кредитът не бъде върнат навреме, ще бъдеш принуден да платиш по-голяма лихва, заради неустойките за всеки ден просрочие. Това от своя страна освен, че ще оскъпи кредита, и ще влоши и кредитното ти досие.

Таксите и комисионните също са нещо за което е нужно да внимаваш. Да, по един онлайн кредит може да няма лихви, но пък да има такси. За това чети добре документацията, която подписваш. Запознай се и с възможностите за частично и пълно предсрочно погасяване.

Какво още трябва да знаеш?

Важно е да правиш информирани решения и да се доверяваш само на сигурни кредитни компании. Не се доверявай на лихвари и други съмнителни лица в интернет или извън него. Имай предвид, че ако вземеш пари на заем от частно лице без договор може да имаш проблеми. Какъвто и кредит да вземеш трябва да знаеш, че сигурността е на първо място.

Един онлайн кредит може да ти помогне в спешна ситуация. Проблеми в домакинството, нужда от лечение, пари за ремонт на колата и покриване на разходи за храна са чести причини, по които вземаме заеми. Въпреки това е нужно да си внимателен. Не вземай прекалено много кредити и не харчи парите необмислено. Пази кредитната си история добра, за да можеш да вземеш изгодни кредити в бъдеще.

 

Най-четени

Виж други публикации от категорията